Φιλοδοξία σημαίνει ζωήΗ εργασία είναι ζωή.

Κάποτε ένας πατέρας εργαζόταν πολύ σκληρά μοιράζοντας ψωμί για να ζήσει την οικογένεια του, την γυναίκα του και τα τρία παιδιά του.
Κάθε απόγευμα πήγαινε σε νυχτερινό σχολείο, για να βελτιώσει τις δεξιότητες του ώστε κάποια μέρα να έβρισκε μια δουλειά που να πληρώνει καλύτερα. Εκτός από την Κυριακή, δεν έτρωγε ποτέ με την οικογένεια του...

 Εργαζόταν και διάβαζε πολύ σκληρά επειδή ήθελε να προσφέρει στην οικογένεια του ότι καλύτερο μπορούσε.
Όποτε η οικογένεια παραπονιόταν ότι δεν περνούσε αρκετές ώρες μαζί του, τους εξηγούσε ότι όλα αυτά τα έκανε για αυτούς. Συχνά προσπαθούσε να περνά περισσότερη ώρα με την οικογένειά του.
Έφτασε η μέρα της βαθμολογίας των αποτελεσμάτων των εξετάσεων του σχολείου.
Προς μεγάλη του χαρά ο πατέρας αποφοίτησε και μάλιστα με διάκριση! Σύντομα, του προσέφεραν μια δουλειά προϊσταμένου στην οποία πληρωνόταν πολύ καλά.
Σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, ο πατέρας μπορούσε να προσφέρει στην οικογένεια καλύτερα ρούχα, καλύτερο φαγητό και διακοπές στο εξωτερικό.
Πάρα όλα αυτά, η οικογένεια δεν έβλεπε αρκετά τον πατέρα κατά την διάρκεια της εβδομάδας. Εξακολουθούσε να εργάζεται πολύ σκληρά, ελπίζοντας να πάρει προαγωγή και τη θέση του διευθυντή. Στην πραγματικότητα προσπαθούσε να κάνει τον εαυτό του έναν πολύ σημαντικό εργαζόμενο υποψήφιο για προαγωγή και έτσι άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα σε κάποιο πανεπιστήμιο.
Η οικογένεια διαμαρτυρόταν και εκείνος τους εξηγούσε ότι τα έκανε όλα αυτά για αυτούς. Πάλι προσπαθούσε να περνά περισσότερο χρόνο μαζί τους.
Η μεγάλη του προσπάθεια απέδωσε και σύντομα πήρε προαγωγή.
Προσέλαβε μια οικιακή βοηθό για να ξεκουράσει την γυναίκα του. Αποφάσισε ότι το διαμέρισμα όπου έμεναν ήταν πολύ μικρό  και καλό θα ήταν η οικογένεια να απολάμβανε τις ανέσεις μιας μονοκατοικίας.
Βλέποντας ότι η προσπάθεια αποδίδει, συνέχισε τις σπουδές σε άλλους τομείς και συνέχισε να προάγεται. Η οικογένεια τον έβλεπε ελάχιστα. Τώρα, έπρεπε να εργάζεται ακόμη και τις Κυριακές. Τα Σαββατοκύριακα έπρεπε να ψυχαγωγεί τους πελάτες του. Παρά τα παράπονα της οικογένειας, εκείνος τους εξηγούσε ότι τα κάνει όλα για αυτούς.
Μετά από μια σειρά προαγωγών, οι οικογένεια κατέληξε να ζει σε μια μεζονέτα με θέα τον κόλπο της Σιγκαπούρης. Το απόγευμα της πρώτης Κυριακής   στο νέο τους σπιτικό, ο πατέρας δήλωσε στην οικογένεια ότι δεν θα πάρει άλλα μαθήματα και δεν θα κυνηγήσει άλλες προαγωγές. Από τώρα και στο εξής θα ξόδευε πολύ περισσότερο χρόνο με την οικογένεια.
Την επόμενη μέρα ο πατέρας δεν ξύπνησε.